V 5. díle cyklu Etnokultura se představí Ukrajina
October 17, 2013 NEWS

V 5. díle cyklu Etnokultura se představí Ukrajina

5. díl cyklu Etnokultura představí veřejnosti Ukrajinu ve čtvrtek 24. 10. od 18 hod. v hradeckém Adalbertinu. Návštěvníky čeká hudba, tanec, dramatické vystoupení i národní ochutnávky. Ukrajinský večer v Hradci Králové pod názvem Ukrajina - hudba mého srdce proběhne v rámci Dnů ukrajinské kultury 2013 v ČR. Akci pořádá hradecké Integrační centrum pro cizince pod záštitou náměstkyně primátora Města Hradec Králové ing. Anny Maclové.

V programu vystoupí Nataliya Zhovtobrjuh (housle) z hradecké Filharmonie, Ilona Vávrová (zpěv a klavír) se synem Tomášem (trumpeta), Vjačeslav Shchegol a Vadim Menchuk (housle) z FHK, Michail Shchegol (výtvarník), Anastasiya Yegoshina (tanec) a Iryna Yeremenko (kytara a zpěv), která přicestuje z Černigova do Hradce Králové speciálně na tento večer. Ten vyvrcholí koncertem ukrajinské hudební skupiny IGNIS z Prahy.

Diváky čeká také překvapení, které připravuje amatérský divadelní soubor Světáci Integračního centra pro cizince Hradec Králové.

Vstup zdarma. Leták ke stažení zde.

Ukrajina a dalších 20 zemí světa se představí také na multikulturním festivalu Setkání národů, který připravuje Integrační centrum pro cizince při Diecézní charitě Hradec Králové společně se studenty hradeckých univerzit a SUZ MV ČR – PoS Kostelec n. O. v listopadu 12. 11. 2013 od 10 do 19 hod. v hradeckém Adalbertinu (Tř. ČSA 300).

Návštěvníci se mohou těšit na ukázky národní hudby a tanců, ochutnávky tradičních jídel, ukázky národních oděvů, výstavu dřevořezeb a tradičních výrobků. Festival vpodvečer završí koncert a jam session s americkým hudebníkem Davidem W. Kangasem. Akce se uskuteční za finanční podpory Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí a Statutárního města Hradec Králové.