Ukrajinské moderní výtvarné umění se představí v hradeckém Aldisu
August 29, 2015 NEWS

Ukrajinské moderní výtvarné umění se představí v hradeckém Aldisu

Nenechte si v září ujít výstavu obrazů a výtvarných děl současných ukrajinských umělců v rámci festivalu partnerských měst Královéhradecké hvězdné kolo a Dnů ukrajinské kultury, která bude zahájena vernisáží ve čtvrtek 3. 9. ve 14 hod. v hradeckém Aldisu. V doprovodném programu vystoupí ukrajinská houslistka Natalija Žovtobruch z FHK. Akci pořádá MKI Klíč a ukrajinská iniciativa v Hradci Králové pod záštitou náměstkyně primátora Ing. Anety Maclové za podpory Integračního centra pro cizince Diecézní charity HK, KC Aldis Hradec Králové a Zasílatelství Aleš Komárek s.r.o.

„Výstavou chceme připomenout hodnoty, které jsou pro život důležité a jsou vlastní všem,“ říká Nataliya Dotsenko z pořádajícího sdružení Mezinárodní kulturní institut Klíč.

Hradecká přehlídka ukrajinského moderního výtvarného umění navazuje na dobročinné výstavy, které už proběhly letos na jaře na Ukrajině v Dněpropetrovsku a ve Lvově. V říjnu výstava poputuje také do Prahy. Autorkou celého projektu je paní Maria Rets, ukrajinská umělkyně z Doněcku. Více informací najdete na www.mariaretz.com.

Ve dnech výstavy proběhnou také workshopy účastníků projektu a další interaktivní aktivity pro návštěvníky v prostorách Integračního centra pro cizince a také v prostorách kongresového centra Aldis, vždy od 15:00 do 18:00 hodin. Svou tvorbu představí a workshopy povedou ukrajinští umělci: Maria Rets, Liudmyla Kyzym, Zhanna Petrinko, Iuliia Balabukha, Olena Koval a Iuliia Kreshchak. Více informací naleznete na www.cizincihradec.cz.