Turnaj v nohejbale vyhráli studenti UHK
May 12, 2014 NEWS

Turnaj v nohejbale vyhráli studenti UHK

Na 2. Mezinárodním turnaji v nohejbale, který v sobotu 10. 5. uspořádalo Integrační centrum pro cizince ve Sportovním areálu Bavlna, vybojoval vítězný zlatý pohár tým studentů Fakulty informatiky a managementu UHK, stříbrné medaile vyhrálo hradecké Adalbertinum a bronz získala hudební skupina Memphis. Na turnaji se utkala v nohejbale více než desítka týmů Čechů a cizinců z Latinské Ameriky, Ukrajiny, Ruska, Vietnamu a dalších zemí. Z týmů cizinců, kteří žijí v Královéhradeckém kraji, se nejlépe umístilo Španělsko a Peru.

„I když výsledky turnaje potvrdily, že nohejbal je především tradiční český sport, přesto hráči ze všech zemí bojovali až do konce turnaje a už se těší na příští ročník,“ říká koordinátorka integračních aktivit Bc. Vlaďka Dobešová z Integračního centra pro cizince Diecézní charity Hradec Králové. Pro malé i velké návštěvníky a účastníky byl připraven bohatý doprovodný program jako například turnaj v petangu nebo latinsko-americké tance pro fanynky a dětské hry z celého světa i Česka, sportovní a dovednostní soutěže o ceny pro děti.

Fotografie z turnaje najdete zde nebo na facebooku.

V květnu chystá Integrační centrum pro cizince mimo jiné také pěší výlet pro děti v sobotu 24. 5. 2014 (změna termínu) a další přednášku v rámci vzdělávacího cyklu s FF UHK, tentokrát o Kubě ve středu 28. 5. od 18 hod. v prostorách FF UHK (změna termínu). Divadelní soubor Světáci a Multikulturní klub dětí a mládeže při tomto centru Diecézní charity Hradec Králové zase vystoupí na letošním hradeckém Festivalu sociálních služeb „Poznejme se navzájem“ v pátek 30. 5. a na Festivalu národů v sobotu 31. 5. 2014.