Přednáška o Kubě, perle Karibiku, která prochází změnami
May 26, 2014 NEWS

Přednáška o Kubě, perle Karibiku, která prochází změnami

„Kuba na cestě… k transformaci?“ je tématem přednášky paní děkanky Mgr. et Mgr. Pavlíny Springerové, Ph.D., která se uskuteční ve středu 28. 5. od 18 hod. v prostorách Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové (nám. Svobody 331, učebna B14 ve 2. patře). Jde o pokračování populárně naučného vzdělávacího cyklu, který pro širokou veřejnost pořádá Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci s FF UHK.

„Přednáška Kuba na cestě… k transformaci? se bude věnovat největšímu ostrovu Velkých Antil, který v posledních letech prochází zajímavým obdobím. V nedávné době došlo k předání vlády mezi bratry Castrovými, pláže Varadera se postupně zaplňují turisty, ale sami Kubánci různými způsoby stále čelí těžkým životním podmínkám a bídě,“ říká Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D., děkanka Filozofické fakulty UHK, a pokračuje:

„Posluchači budou mít možnost z pohodlí vysokoškolské učebny projet Kubu od západu na východ a při tom se zamýšlet nad tamní sociální, ekonomickou a politickou situací. Při přednášce se dozvědí také řadu autentických zkušeností a zajímavostí ze života kubánské společnosti.“

Cílem uvedeného cyklu přednášek je populárně naučnou formou zprostředkovat široké veřejnosti informace o zahraničních zemích, odkud pocházejí cizinci žijící v našem kraji.

Vstup je zdarma.

Leták ke stažení zde.

Tento projekt je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.