Letošní Setkání národů bude žít hlavně tancem
November 3, 2017 NEWS

Letošní Setkání národů bude žít hlavně tancem

„Tanec sbližuje“ je mottem letošního festivalu Setkání národů, kterým už popáté ožije hradecké Adalbertinum ve čtvrtek 9. listopadu od 9 do 19 hod. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění a také národní kuchyně. Argentinské tango, dominikánskou salsu, africký anebo orientální tanec, to vše si můžete i vyzkoušet. Svou kulturu představí přes dvě desítky zemí ze čtyř kontinentů. Záštitu nad akcí převzal primátor MUDr. Zdeněk Fink. Přijďte se podívat!

Setkání národů 2017Program

Letos se můžete těšit na dominikánskou salsu v podání tanečníka jménem Anibal Brito Rosario, v africkém rytmu zatančí Camara Mamadouba z Rovníkové Guineje, orientální tanec vám předvede Yola Mosa původem ze Sýrie, argentinské tango vystřihne tanečník Igor Sitchuk. Dále v programu vystoupí interpreti z Ruska, Ukrajiny, Arménie a Kuby.

Na festivale máte jedinečnou příležitost poznat národní tradice, umění a zvyky cizinců z různých zemí, kteří u nás žijí, pracují anebo studují. Dopoledne je určeno žákům a studentům škol, kteří si také budou moci prověřit své znalosti v poznávacím kvízu (9:00 - 14:30).

Odpolední program pro veřejnost začíná v 15:00 hod., kulturní program na pódiu v 17:00 hod.

Nenechte si ujít také doprovodné výstavy výtvarné tvorby cizinců z POS MVČR Kostelec n.O. a obrazů žáků ZUŠ Habrmanova HK.

Na jednom místě můžete projít téměř celý svět

Letos se poprvé představí Portugalsko, Indonésie nebo Keňa. Afriku ještě zastoupí Uganda, Etiopie, Ghana a Eritrea. Americký kontinent budou prezentovat Brazílie, Kolumbie, Peru, Mexiko a Bolívie. Asii například také Sýrie, Vietnam, Mongolsko a Kyrgyzstán. Z evropských národů se dále představí Rusové, Ukrajinci, Arméni, Bělorusové, Moldavané, Bulhaři nebo Srbové. Nebude chybět ani český stánek.

Pořádají: Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci se Statutárním městem Hradec Králové, Královéhradeckým krajem, Filozofickou fakultou UHK, SUZ MV ČR - PoS Kostelec n. O., ZUŠ Habrmanova Hradec Králové, KURO Hradec Králové, MKI Klíč a Regionálním ukrajinským spolkem ve východních Čechách.

Projekt Integrační centrum pro cizince AMIF/10/02 je financován v rámci národního programu Azylového, migračního a integračního fondu a rozpočtu Ministerstva vnitra ČR.

Vstup je zdarma (změna programu je vyhrazena).

Program si můžete stáhnout zde.

Přijďte se podívat!