Latinskoamerickou Bolívii představí děkanka FF UHK Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D.
February 13, 2014 NEWS

Latinskoamerickou Bolívii představí děkanka FF UHK Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D.

Latinskoamerickou Bolívii představí široké veřejnosti děkanka Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D. ve své přednášce na téma Politická a turistická (Evo)luce v Bolívii, která se uskuteční ve čtvrtek 20. 2. od 18 hod. na FF UHK (nám. Svobody 331, učebna B16 ve 2. patře). Přednáška zahájí pravidelný vzdělávací cyklus pro širokou veřejnost, který pro letošní rok připravilo hradecké Integrační centrum pro cizince ve spolupráci s Filozofickou fakultou UHK.

Při své přednášce přiblíží děkanka Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D. jednu z oblastí domorodé Latinské Ameriky. Zaměří se na svou oblíbenou Bolívii, kam se již více než patnáct let pravidelně a ráda vrací. V rámci své přednášky se s posluchači podělí nejen o krásy cestovatelské a přírodní, ale pohovoří také o zajímavostech z politického života této fascinující země.

Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D. přibližuje Bolívii studentům Filozofické fakulty UHK nejen v rámci přednášek magisterského studijního oboru Politologie - Latinskoamerická studia a doktorského studijního oboru Latinskoamerická studia, ale i díky jedinečným mobilitním programům směřovaným právě do latinskoamerického regionu. Pavlína Springerová publikovala o tamní politice i řadu odborných článků a knih.

V dubnu se v rámci zmíněného vzdělávacího cyklu představí další latinskoamerické země Ekvádor a Peru. V průběhu roku se mohou návštěvníci těšit také na přednášky zaměřené na africký kontinent.

Leták ke stažení zde.