Festival Poznejme se navzájem 2014
May 27, 2014 NEWS

Festival Poznejme se navzájem 2014

Nenechte si ujít 6. ročník festivalu, který proběhne v pátek 30. 5. od 10 do 19 hod. v kampusu UHK. U stánku Diecézní charity Hradec Králové získáte informace o činnosti Dobrovolnického centra, o Adopci na dálku a aktivitách Integračního centra pro cizince. V kulturním programu vystoupí i divadelní soubor Světáci s hudební pohádkou MOUCHA - COKOTOUCHA (12:40) a Multikulturní klub pro děti a mládež s tanečním vystoupením (13:20). Oba soubory působí při Integračním centru pro cizince. Své služby a také výrobky klientů budou prezentovat centra hradecké Oblastní charita.

Festival pořádá Vzdělávací agentura Mgr. Jana Fišerová ve spolupráci se Statutárním městem Hradec Králové a Univerzitou Hradec Králové. Akce je realizována za finanční podpory Statutárního města Hradec Králové a pod záštitou primátora města Hradec Králové MUDr. Zdeňka Finka a rektora Univerzity Hradec Králové prof. RNDr. Josefa Hynka, MBA, Ph.D.

Smyslem Festivalu sociálních služeb je zvýšit povědomí široké veřejnosti o poskytovaných sociálních službách ve městě Hradec Králové. Vstupné je pro všechny návštěvníky zdarma.

Návštěvníci se mohou těšit na jednašedesát výstavních stánků, které nabídnou mnoho zajímavých informací z oblasti sociálních i dalších souvisejících služeb určených pro občany našeho města. Na stáncích bude připravena rozmanitá nabídka výrobků klientů sociálních služeb, popř. žáků a studentů speciálních škol, které si budou moci návštěvníci zakoupit.

Po celý den zajištěn zábavný program pro celou rodinu spojený s Dětským dnem – soutěže o zajímavé ceny, skákací hrady, prolézačky, jízda vláčkem a mnoho dalších aktivit. Vše v duchu motta „Hrajeme si se zvířátky“.

Bohatý kulturní program od 10:45 – 15:00 nabídne návštěvníkům vystoupení klientů sociálních služeb a žáků základních a středních škol.

V odpoledním doprovodném programu se na pódiu představí kytarista a zpěvák František Nedvěd mladší a nadějný hradecký hudebník Michal Horák. V 17 hodin se o zábavu postará pardubická kapela Sabrage a od 18:00 hodin roztančí parket svými hity Rybitví, Jedem do Afriky, Kladno či Karviná známá pražská hudební skupina Yo Yo Band.

V průběhu celého dne bude k dispozici občerstvení za dostupné ceny, které budou zajišťovat i studenti středních speciálních škol a pracovníci sociálního podniku. Celý den bude zajištěna bezplatná kyvadlová doprava od Muzea vláčkem Dopravního podniku města Hradec Králové.

Převzato z tiskové zprávy pořadatele

Více informací o festivalu a podrobný program najdete na http://vzdelavani.net/festival2014/.