Centrum pro cizince nabízí nové zájmové aktivity pro děti a mládež
September 12, 2013 NEWS

Centrum pro cizince nabízí nové zájmové aktivity pro děti a mládež

Dětský klub a Klub mládeže jsou nové zájmové aktivity pro cizince i Čechy, které v pondělí 16. 9. 2013 zahajuje Integrační centrum pro cizince v Hradci Králové. Oba zájmové kroužky jsou bezplatné a budou probíhat pravidelně v prostorách centra v Šafaříkově ul. 666/9 (YMCA – 3. patro).

"Každé dítě je nějak talentované, a jestliže rodiče nemají peníze na kroužky, může dítě svůj talent rozvinout jen omezeně. Pod vedením mladé Oxany Evsiny, která sama zpívá, tančí, maluje i sportuje, a s pomocí našich dobrovolníků bychom těmto dětem rádi dali příležitost svůj talent objevit a rozvíjet," říká koordinátorka integračních aktivit Bc. Vlaďka Dobešová z Integračního centra pro cizince při Diecézní charitě Hradec Králové a doplňuje, "navíc budou mít příležitost předvést to, co se spolu s Oxanou naučili, na našich akcích, které pravidelně pořádáme."

Zpívání, čtení pohádek, kreslení a malování, tvoření, tanec, sport a procházky jsou aktivity nového Dětského klubu, který je určen dětem cizinců i Čechů ve věku 4 - 12 let a bude otevřen každé pondělí, úterý a středu vždy od 14:00 do 15:30 hod. Leták ke stažení zde.

Klub mládeže je určen starším dětem a mládeži ve věku 12 - 18 let z řad cizinců i Čechů a bude otevřen každé pondělí, úterý a středu vždy od 15:30 do 17:00 hod. Nabízí lákavý program pro kluky i holky – divadlo, výtvarné dílny, modeling, líčení, diskotéky, sport a exkurze. Leták ke stažení zde.

Oba zájmové kroužky jsou bezplatné a budou probíhat v prostorách Integračního centra pro cizince v Šafaříkově ul. 666/9 (budova YMCA – 3. patro).

Bližší info na tel. 731 402 284 nebo emailu vladka.dobesova@hk.caritas.cz.

„Rádi bychom touto cestou také poděkovali panu Josefu Slezákovi z Hradce Králové, který věnoval Integračnímu centru pro cizince elektronický keyboard MC-49 pro naše nové zájmové aktivity pro děti, mládež i dospělé,“ dodává Bc. Vlaďka Dobešová.